Cerrar

Plataformes Digitals

Model de Negoci

Descargar fichero (pdf 605Kb)

Per definició, totes les plataformes són intermediàries, encara que no tots els intermediaris són plataformes. Aquesta és una de les grans contradiccions del món d'internet.
Un model de negoci de plataforma es configura de manera diferent als models de negoci lineals, en els quals la cadena de valor del negoci està configurada per una sèrie d'eslavons, externs i interns, que segueixen una línia continua. Per exemple, Zara consta de proveïdors que fabriquen peces i després són venudes a les seues pròpies tendes. Generalment, tots els fabricants tenen models de negoci lineals.

Allò que coneixem com marketplace (un dels tipus de plataforma) és la versió digital d'un mercat tradicional. Un lloc on terceres persones venen els seus productes o serveis, directament als consumidors. Aquesta podria ser la definició senzilla de plataforma: un negoci configurat per a guanyar diners per mitjà d'una comissió o una quota als venedors que utilitzen els serveis de la plataforma per a vendre als usuaris d'eixa plataforma.

....

Descàrrega l'arxiu per a obtindre tota la informació sobre aquest model de negoci.

S/V
visitas hoy 5 · visitas total 481 · descargas 33

Url: http://www.emprenemjunts.es/?op=13&n=14722

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar