Cerrar

es | val   

Empreses amb ànima: 8 exemples d'empreses alacantines innovadores i compromeses amb l'entorn

eMPRESAS CON ALMA
Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Publicado el miércoles, 12 de febrero de 2020 a las 16:24

Cada vegada són més les empreses que busquen més enllà de la finalitat lucrativa i treballen per a fer de la necessitat una oportunitat que permeta millorar l'entorn i el món al qual vivim. Així, una de les tendències que ha guanyat pes al món emprenedor és la posada en marxa de projectes amb caràcter social. 

La innovació, les tecnologies de la informació i la comunicació, així com la mentalitat i forma de treballar de les generacions que van endinsant-se al món laboral són clau en el desenvolupament i sorgiment de noves empreses responsables i compromeses amb la seua empresa però sobretot amb la societat on vivim.

La província d'Alacant, és un gran exemple d'aquest efecte. Empreses i empresaris treballen i desenvolupen cada dia propostes empresarials amb ànima, projectes amb la capacitat d'oferir coses que van més enllà d'un producte o servici, que porten implícit eixe compromís amb la societat i un valor intrínsec que fa que els seus clients estiguen orgullosos de formar part de les seues comunitats. 

Al CEEI Elx hem volgut fer un recorregut per algunes d'elles per a donar a conéixer el talent emprenedor, innovador i sobre tot responsable que tenim al nostre costat. Flamingos' Life. Aquesta empresa que va nàixer a Crevillent en 2015 per a vendre cranqueres de plàstic, ha evolucionat a un projecte de venda de sabatilles en la qual cada col·lecció està associada a un projecte mediambiental i social. Les sabatilles estan fabricades amb materials de botelles de plàstic post consum, cotó orgànic i cautxú natural i tot sense descuidar el disseny. Aquestes sabatilles a més del seu valor a la moda, porten implícita una clara aposta pel consum responsable.

 

Planeta Huerto. Aquesta ecommerce de productes ecològics, fundada pels germans Pablo i Alfonso Sanchez a 2011, ha sabut posicionar-se com a portal de referència al sector. A més de la venda de productes, el seu compromís amb el medi ambient, la seua flexibilitat a l'hora de desenvolupar el model de negoci i el seu interés per no perdre de vista la realitat, els ha permés obrir noves vies de negoci que són la causa de què l'empresa no haja deixat de créixer des del seu naixement. A més a 2018 va ser comprada per Greenweez, la qual cosa els ha permés evolucionar més i posicionar-se millor al mercat. Actualment estan immersos en altres projectes responsables, un dels últims anunciats i publicats al diari Alicante Plaza ha sigut la posada en marxa d'un programa per a contractar programadors informàtics que vulguen treballar en remot en llocs rurals amb risc d'extinció com una proposta per a evitar la despoblació rural. 
Trip and feel. L'objectiu d'aquesta empresa és el foment de la pesca turisme per mitjà d'activitats que permeten conéixer de primera mà el treball dels pescadors. La idea va sorgir com a proposta per a buscar noves vies de desenvolupament d'aquest sector per mitjà d'activitats de turisme actiu sostenible i educatiu. Una fidel convicció del seu fundador, Paco Gracia, que sigut suficient per a estar cada vegada més present a tot el litoral de la província. 

 

Cool Bootles. Botelles reutilitzables d'acer inoxidable com a alternativa a les de plàstic és la raó de ser d'aquesta empresa de Castalla. Un projecte que ha aconseguit vendre 26.000 botelles en un any i que va més enllà de la venda de botelles en si mateix, ja que el seu objectiu és vendre un estil de vida en la qual moda i sostenibilitat estiguen units. 

Create your energy. Aquesta empresa, ubicada al Parc Científic de la UMH, es dedica al disseny, desenvolupament i comercialització de productes tecnològics relacionats amb les energies renovables. Actualment centren els seus esforços en la creació d'aerogeneradors amb la capacitat de solucionar problemes de proveïment elèctric en auto caravanes, caravanes, vehicles d'habitatge i petites embarcacions així com en la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a carregar la bateria dels vehicles amb llum solar. A més, el passat any van obtenir el segell EIBT que els acredita com a Empresa Innovadora de Base Tecnològica. 

Timpers. Ja no és allò que es ven sinó com es ven. Es dediquen a la venda de sabatilles dissenyades per cecs i fabricades a Alacant. Un dels objectius de Desenvolupament Sostenible és la plena integració de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la vida així com la plena accessibilitat i això és un dels valors que promouen a Timpers, ja que el 100% de la seua plantilla està composta per persones amb discapacitat. 

Dinapsis Operation&Lab. Aquest projecte naix a Benidorm de la mà d'Hidraqüa i Suez amb l'objectiu de donar solucions que permeten una gestió sostenible del cicle integral de l'aigua. Així, treballen per mitjà de tres línies d'acció: el seu hub operatiu, el laboratori d'innovació i un aparador tecnològic on donar a conéixer els serveis i productes desenvolupats.

A puntadas. Aquesta empresa social il·licitana dedicada a l'elaboració de productes tèxtils de primera qualitat, respectuosos amb el medi ambient té com a principal objectiu oferir l'oportunitat d'integrar-se al mercat laboral a persones amb risc d'exclusió social. El seu principal soci és fundació Juan Peran-Pikolinos aspecte que li ha permés obrir moltes portes per a créixer en l'àmbit empresarial i oferir noves oportunitats a persones que no les tenien. 

Sens dubte aquestes són solament una petita mostra de la quantitat d'empreses en la província d'Alacant que han decidit conjugar els interessos de la societat amb els seus propis per a unir responsabilitat social amb èxit empresarial. 

S/V
visitas hoy 8 · visitas total 1.428

Usuario: Trianabueno

Empresa: Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

Canal: CEEI Elche

Fecha publicación: 12/02/2020 16:24

Url: https://ceeielche.emprenemjunts.es/?op=8&n=20776

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar