Freshbol: bols saludables amb ingredients sans, frescos i naturals per a empreses
Publicado por Lourdesgares
lunes, 07 de enero de 2019 a las 09:45
Tot i que tímidament, la moda food bowl està calant a Espanya. És una tendència gastronòmica que consisteix a ajuntar en un bol diferents aliments dels catalogats com a saludables, la combinació dels quals ofereix una experiència al consumidor, tant visual com saborosa, que elimina la tradició del primer i segon plat més postres i es redueix a un plat únic, nutricionalment complet i que assacia de sobra, però res pesat.
Este concepte és el que ha donat vida a Freshbol, menjar sà b2b en format bol que està fent-se un lloc en el mercat valencià.
Menjar sà b2b en format bol
Míriam Ruíz és la CEO i promotora del projecte, mentre que Cedric Martínez és el responsable comercial.
Quan els preguntem què és Freshbol, la seua resposta se centra en el que no és: no és una ensalada, no són plats per a fer règim ni són menús hipocalòrics.
Segons Míriam Ruíz, es tracta d’un servici d’elaboració i entrega de menús de menjar sà només per a empreses. L’usuari particular i la conseqüent entrega a domicili queden fora de l’equació. El motiu no és un altre que evitar encarir el producte per així poder oferir plats de qualitat a preus molt assequibles i competitius.
El model de negoci està basat en comandes planificades mensualment amb les empreses
«Hem traçat un model de negoci molt pensat i desenvolupat. El model de negoci està basat en comandes planificades mensualment amb les empreses. Això permet planificar anticipadament el que es produirà cada dia. Este és el primer factor clau per elaborar plats d’alta qualitat a un preu competitiu, ja que evita tindre més estoc del necessari i produir més del que cal, a més de permetre negociar millors preus amb els proveïdors», explica Míriam.
El segon factor clau és oferir els menús a empreses grans o mitjanes amb la intenció d’aconseguir un grup suficient de treballadors interessants. Així, en un únic desplaçament i en un mateix punt s’entreguen diversos menús, cosa que permet optimitzar les despeses de desplaçament.
En resum, la planificació en la producció i la logística permet controlar costos, invertir en productes de gran qualitat, frescos, naturals, de km 0, ecològics, procedents d’establiments sostenibles i de consum responsable... i, a més, oferir un preu final competitiu.
El resultat són plat molt vistosos i nutricionalment equilibrats, elaborats a base d’aliments frescos o mínimament cuinats, que inclouen tota classe de productes d’origen vegetal, des de llavors, cereals, llegums i hortalisses fins a fruita i verdura de temporada, i també, tot i que en menor proporció, ous, peix i carn. Els conservants i els additius queden fora del llistat. No són necessaris en absolut, ja que els plats que se serveixen al migdia s’elaboren eixe matí mateix.
Plats molt vistosos i nutricionalment equilibrats, elaborats a base de productes frescs, sense conservants ni additius
«En cada plat hi ha entre 400 i 500 grams de menjar. No és una ensaladeta», puntualitza Cedric. «Són plats consistents, que assacien i que permeten tornat al treball després de dinar sense sentir-se ple i pesat, com passa normalment quan ixes a dinar a un restaurant».
Entre les seues opcions hi ha plats mexicans, tailandesos, de la mar, per a vegans, vegetarians... Diferents propostes que van canviant segons la temporada.
Des que la idea de Freshbol va començar a gestar-se en la ment de Míriam, enginyera de monts de professió, han passat ja dos anys. La seua intenció era crear un producte sà, diferent, nou i atractiu. Va trobar Cedric, amant dels esports de vela i cuiner per afició, li va contar el seu projecte i ell, convençut, no va dubtar en sumar-s’hi. El més difícil per a ells és fer equip i trobar cuiners que entenguen el seu concepte de bol. De fet, després de diversos intents fallits, han sigut ells qui, després d’investigar i formar-se, han creat els plats que hui serveixen.
Freshbol, com a empresa, va començar a andar fa uns mesos. A València diuen no tindre a penes competència. La que hi ha es redueix a restaurants que ofereixen este tipus de menjar, amb preus més alts pel mateix producte i que requereixen que el client s’hi desplace.
Consideren que la filosofia healthy, cada vegada més estesa a València, contribuirà a fer que el seu producte tinga una acollida cada volta millor. De fet, el feedback que reben per part dels seus clients és molt positiu. Asseguren que on més èxit tenen és en empreses liderades per equips joves i, sobretot, si compten amb empleats internacionals.
Un interessant descobriment per a Míriam i Cedric ha sigut comprovar que existeixen empreses preocupades per la salut i el benestar del seu personal, i que a més conviden un dia a la setmana els seus empleats a menjar Freshbol.
Consideren que estan en el moment de seguir investigant i recaptant informació i opinions per tal d’adequar cada volta més els seus menús als gustos dels comensals. Al mateix temps, estudien si el més viable és continuar a València o traslladar-se i portar Freshbol també a altres ciutats més cosmopolites.
07/01/2019 09:45 | Lourdesgares
Comentarios
LoliPerez - 15-02-19
Hábitos alimenticios
Lo que está claro es que cada vez es más común ver a personas que cada día se cuidan mas y valoran mucho su salud.
La verdad que es una iniciativa muy buena.
Yo, desde hace un tiempo, también he decidido empezar a cuidarme e introducir en mi alimentación mas frutas y verduras.
Por falta de tiempo, suelo preparar Smoothies verdes para llevar al trabajo, gimnasio, etc.
Gracias a esto, he notado una mejora en mi energia del día a día. Por si os interesa el tema, os dejo un blog que a mí me ha ayudado mucho a tener hábitos de vida más saludables: www.missmoothies.com
Enhorabuena por el artículo y espero que este tipo de empresas se vean cada vez más.
Un saludo.
Luis86 - 13-01-19
Comida saludable
Se trata de una gran idea, muy similar a los Poke Bowl hawaianos, por lo que preveo que tendrán mucho éxito. Hoy en día, más y más gente se preocupa por su salud y por lo tanto es imprescindible que aparezcan estas ofertas culinarias, sobre todo para los trabajadores.
Otras recetas que a mí me gustan mucho y que son igualmente super saludables son los batidos verdes, ya que en una preparación podemos concentrar gran cantidad de nutrientes, antioxidantes y vitaminas. Yo me tomo uno cada día a media mañana y me encantan. Además, son super fáciles de hacer y si combinas los ingredientes adecuados, están super ricos.