Cerrar

es | val   

El VI projecte experimental del Pacte Territorial La Costera-Canal aposta per fomentar la cultura emprenedora entre la joventut

Pacto Territorial Costera Canal
Pacte Territorial Costera-Canal PATEC

Pacte Territorial Costera-Canal PATEC

Publicado el lunes, 26 de abril de 2021 a las 13:34

El Pacte Territorial ha rebut una subvenció del Servei Valencià d'Ocupació (Labora) per import de 240.000 €. L'actualització del diagnòstic territorial elaborat pel Pacte el setembre de 2020, posà de manifest una realitat socioeconòmica del nostre territori determinada per l'escassetat de xarxes o mecanismes de col·laboració entre agents socioeconòmics, la significativa falta d'innovació i d’iniciatives emprenedores.

Sobre aquesta base, el projecte experimental per a l'exercici 2021-2022 està format per quatre mòduls de treball en coherència al diagnòstic realitzat i recolzats en l'estratègia territorial. 

Atés que en projectes anteriors s'ha treballat l'orientació laboral amb joves des dels instituts d'FP amb resultats molt positius, com a primera de les línies estratègiques, es treballarà en el foment i increment de l’FP Dual. En aquest cas, s'adaptarà la modalitat que millor s'adeqüe al territori, donant-la a conéixer a les empreses i a les persones aturades sense formació. Així mateix, es continuarà amb la labor d'orientació laboral entre els col·lectius més vulnerables.

 

En aquesta línia de treball, el personal tècnic especialitzat en desenvolupament empresarial contractat a aquest efecte, durà a terme l'assessorament a les persones emprenedores des de la generació de la idea fins a la constitució i posada en marxa de l'activitat empresarial.

 

En aquesta línia d'acció es donarà impuls a l'agricultura comercial sostenible i a la transformació dels productes agraris.

Relacionat amb el punt anterior, les actuacions proposades parteixen d'una anàlisi prèvia de la situació de la venda de proximitat i tindran dues orientacions diferenciades. D'una banda, cap als productors i per una altra, cap als consumidors. Mitjançant diferents jornades teoricopràctiques, es tractarà de donar a conéixer i crear els mitjans per a l'aprofitament dels avantatges de la venda de proximitat i el seu desenvolupament.

Cal recordar que aquest projecte està emmarcat en les ajudes EMPACE 2020 de Labora, destinades a fomentar els Acords Territorials en matèria d'Ocupació i Desenvolupament Local a la Comunitat Valenciana. El Consell està compost per les Mancomunitats de La Costera-Canal i La Canal de Navarrés, i associacions empresarials com Adexa i Xàcex, i Associem Canals, així com els principals sindicats del territori, CCOO i UGT.

5
672 visitas

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar